Uncategorized

Stockholm Filmfestival

Images describing the case
Images describing the caseImages describing the caseImages describing the caseImages describing the caseImages describing the case

Stockholm Filmfestival

Stockholm filmfestival har alltid legat i teknisk framkant och var den första filmfestivalen i världen med egen sajt. Året var 1994 och det var då fyra år sedan Stockholms internationella filmfestival startades av de tre filmentusiasterna Git Scheynius, Kim Klein och Ignas Shceynius.
 
Stockholm filmfestival hade dock länge dragits med en väldigt gammal lösning för biljett- och medlemshantering och försäljning byggd på en SQL-databas från 90-talet. Detta resulterade i en väldigt instabil och administrativt krånglig lösning där filmfestivalen inte kunde administrera innehåll eller produkter själva, utan var hela tiden beroende av någon som kunde hantera både databaser och SQL.
 
Kreng blev då e-handelspartner till Stockholm filmfestival och har nu byggt ett helt nytt verksamhetssystem. Det innefattar webb och e-handel, inklusive biljettförsäljning, medlemshantering, kampanjer och lager. I tillägg byggdes också en webbaserad scanning-app för verifiering av biljetter vid ankomst. Partnerskapet innefattar även strategi kring kampanj, market automation, prissättning och logistik.
 
E-handeln gick live under 2023 och blev vann pris i Svenska Designpriset för Bästa e-handel.

Hör av dig

Här kan du kolla in fler
 lyckade
projekt från oss.

sandlund cases

Burmans Ur & Guld

Kreng – en del av
byråkoncernen
People People People

Vi är experter på e-handel. Men vi har också nära relation till våra systerbolag inom koncernen People People People. PPP växer löpande och våra bolag finns representerade i stora delar av Sverige och Europa. Så som kund hos Kreng kan du alltid räkna med vassa rekommendationer till de bästa inom film, text, design, strategi och mycket, mycket mer.
People People People

People People People House
Brännkyrkagatan 62
STOCKHOLM

Kreng logotyp